Meulensteen-methode:  train het verschil

Bij Tikkie Takkie gebruiken we verschillende methodes om de creativiteit van spelers in de onderbouw (tussen 6 en 12 jaar) te stimuleren. Een van deze methodes is de Meulensteen-methode ook wel de  ‘train het verschil’-visie.

Toepassen van Meulensteen-methode

Wie is René Meulensteen?

René werkte samen met Wiel Coerver, wiens methode over de gehele wereld bekend is en tot op heden gebruikt wordt om spelers op methodische wijze technische vaardigheden aan te leren. René heeft de Wiel Coerver-methode als leidraad gebruikt om zijn  visie te vertalen naar hedendaagse maatstaven.  Na deze samenwerking werd René veldtrainer van het grote Manchester United, met onder meer Diego Forlan en Cristiano Ronaldo. Tevens was hij daar coördinator techniektrainingen bij de jeugdopleiding.

Wat houdt de Meulensteen-methode precies in?

Messi, Frenkie de Jong, Neymar, van Dijk en Lewandowski. Dit zijn een aantal spelers die al jaren op het hoogste niveau met hun specifieke kwaliteiten het verschil maken! Hoe deze spelers het verschil maken en wat ze zo speciaal maakt zullen we bij Tikkie Takkie aan de hand  van thema’s duidelijk en trainbaar maken.

Een training draait om één thema zoals dribbelen, kappen, versnellingen en passeerbewegingen. Afhankelijk van het niveau worden deze bewegingen en oefeningen complexer met als doel dat er veel herhalingen plaatsvinden om voetbalhandelingen eigen te maken.

Aansluitend zal er een 1 tegen 1 spel worden gespeeld volgens één van de volgende vier situaties: een tegenstander voor je, naast je, achter je of uit een hoek. Deze 1 tegen 1 situaties worden gekoppeld aan de bewegingen die eerder tijdens de training geoefend zijn, waarna dezen onder weerstand direct in gebruik worden genomen om zo te leren de tegenstander uit te spelen.

Bij René Meulensteen heb ik in 2016 een 3-daagse interne cursus gevolgd, gegeven door René zelf. Door deze cursus ben ik overtuigd geraakt van de werkwijze van René en wil ik graag het geleerde bij Tikkie Takkie overbrengen. De Meulensteen-methode is naast cogi-training de leidraad bij Tikkie Takkie en zal door het aanleren van balgevoel, snel voetenwerk en bewegingen de coördinatie en techniek verbeteren, waardoor met meer vertrouwen iedereen op zijn eigen niveau het verschil kan maken in het 1 tegen 1 duel.

Kom je ook gezellig meetrainen?

Heeft u een vraag en schrijft u zich nu niet in? Neem dan contact op met ons.